torsdag 11 augusti 2011

Nu är det slut på lugnet

Emma:

De senaste dagarna har Alva utvecklats motoriskt med stormsteg, numera kan hon gå runt hörnen utmed möbler och sätta sig ner på rumpan frivilligt. Hon reser sig upp så hon står med händer och fötter i golvet. Och hon kryper. Inte sådär så att hon är överallt, men hon rör sig ett par krypsteg hit och ett par krypsteg dit och hon testar att resa sig mot diverse möbler och hundar som kommer i dess väg. Cherry tar det hela med ro och låter sig klappas, bankas och petas på. Hon accepterar till och med när Alva reser sig mot henne och ligger stilla så att Alva inte ramlar. Peija däremot är inte lika tålmodig och går undan när Alva går loss på henne, vilket resulterar i att Alva trillar och slår sig när Peija går i väg. Men det måste hon ju få, Peija, det är ju bra att hon går undan istället för att bli arg och markera mot Alva.

I skrivande stund hittade Alva till en blomkruka och smakade på jorden. Så ja, visst är det slut på att i godan ro sitta och blogga. Och krukväxterna som står på golvet vet jag inte vad man ska göra med. Ställa in dem i sovrummet och hålla dörren stängd in dit? Tanken är väl att vi ska sätta upp en barngrind eller dylikt till sovrummet så att dörren kan stå öppen och att hundarna kan gå undan när de vill.

Det blir mycket skrik och gråt för när man håller på att testa att resa sig mot allt till höger och vänster så trillar man också till höger och vänster. Bra träning för mamman och pappan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar