fredag 19 augusti 2011

Höstigt

Förrätt: Smörstekta kantareller på toast
med ruccola, creme fraiche och hemodlad
svart tomat
Emma:

Vi hade mys igår med god mat, trerätters uppdelad under kvällen som sig bör när man har småbarn. Jag känner mig alldeles snurrig efter en natt med nästan helt sammanhängande sömn. Vi snackar sex, sju timmar utan att vakna! Det är dock inte lika enkelt på kvällarna, Alva har svårt att komma till ro och vi får gå in till henne flera gånger under kvällen för att trösta. Förhoppningsvis kommer väl det bli bättre också, vi får ta en sak i taget.

Alva, som precis börjat krypa, tar sig kortare sträckor hit och dit och det tar fortfarande lite tid. Hon skulle nog behöva förfina sin krypteknik, den ser lite väl avancerad ut för tillfället. Det är svårt att beskriva hur hon kryper, hon sitter, har ena knät i golvet och halvt om halvt ställer sig upp med andra benet och halvgår sittandes på rumpan. Detta varvar hon med vanliga krypsteg. Det måste ju tyda på någon slags hyperintelligens? Think outside the box, liksom.

Idag är det fredag och då står naturligtvis städning på schemat. Och handling. Det kommer vara vi och tusen andra på Maxi idag, i synnerhet om vi väntar till fyratiden. Det är roligt. Alva kommer säkert börja gråta också. Sen får vi avstämning. Vi ska ju storhandla, så det är självklart att vi får avstämning. Det ser vi fram emot.

Om det ska vara såhär ruskigt kanske man ska ha premiäreldning i öppna spisen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar