torsdag 1 september 2011

Jobbig natt

Emma:

Det känns som om Alva har vaknat en gång i halvtimman i natt så det känns extra roligt att få gå upp klockan sex på morgonen idag. Jag har tidig föreläsning, dock inte så långt. Bengt drar till Kolboda idag och kommer inte hem förrän imorgon. Tjoho.

Alva visar mer och mer framsteg och prov på genialitet. Förutom hennes förträffliga finmotorik med otvivelaktigt pincettgrepp och stor behärskning kring att äta själv med fingrarna, står hon även utan stöd. Visserligen reflekterar hon inte över att hon står utan stöd, så det räknas väl inte än. Hon gillar dock att läsa. Vi har ett gäng böcker under soffbordet, Max kaka, Max balja, Djuren ungar, Svart & Vitt, m.fl., som Alva gärna sitter och läser själv. Annars blir det lite längre sagor på kvällarna, Alva har fått alla Disneys klassiker av farmor och farfar som läses varma om kvällarna här hemma. Det är mycket färger och fina bilder i dem, och många djur, vilket Alva gillar.

I övrigt försöker hon säga sitt eget namn - "A-ba", lampa - "m-pa" och titt-ut, "titt-i". Säger man lampa kan hon peka på lampan.

Hon älskar även att leka med kattungarna. Vi har en liten kattleksak som består av en pinne med en liten svans längst ut, vilken Alva sitter och viftar med och kattungarna försöker fånga den. Det är så fantastiskt att se att vi ett tag övervägde att skaffa en kattunge till Alva. Hon älskar kattungarna, kryper efter dem och leker med dem. Tyvärr flyttar Ralph idag och Ozzie i morgon, så Alva kommer nog sakna dem. Men då är hon också den enda i familjen.





1 kommentar:

  1. Emma! Jag behöver en adress så att jag kan lägga strumporna på lådan. Du kan väl skriva en kommentar med din adress hos mig.. jag publicerar den givetvis inte... Kram!

    SvaraRadera