söndag 11 september 2011

Overalldjungeln


Emma:

Det är helt sjukt att det ska vara så svårt att köpa vinterkläder till ett barn.

Det finns så mycket att välja på. Ska det vara jacka + byxor eller overall? Skaljacka eller fodrat? Vilket märke är bäst? Fungerar det med en sjuhundrakronorsoverall eller måste den kosta femtonhundra för att vara bra? Vilken storlek ska den vara i ? Vilken färg? Ska man ha underställ i ylle eller fleece? Hur vet man om barnet fryser? Om man köper en skaloverall och underställ i ylle, hur vet man att barnet inte kommer frysa i vinter? Tänk om man måste springa och köpa en ny overall i januari för att den första man köpte inte håller måttet? Tänk om man köper en overall för femtonhundra och så är den inte bra?

Jag var på KappAhl igår och kollade på Kaxoveraller. De var jättefina och verkade varma. De hade även jättefina underställ som såg ut att kunna hålla värmen. Sjuhundra pix. Om jag köper en overall i storlek 80, kommer vi klara vintern då?

Det största bekymret är ju att Alva ska börja på förskola i januari, och då krävs det bra grejer. Det är vårt ansvar som föräldrar att barnet har med sig tillräckligt med kläder till förskolan.

Och så är det ju om man ska köpa en röd eller en svart overall. Jag tycker de röda är så himla fina, men svart eller grått känns mer neutralt, när man nu lägger så mycket pengar på en overall kanske det kan vara bra om den kan användas till fler barn?

1 kommentar:

  1. Varit nöjd med protex serien från Kappahl till vårt barn, ett tips är att tänka 10 cm "häng" i rumpan, då klarar de bra att sitta/leka och växa i den, jag brukar ta en storlek större än vad du har just nu, så kanske stl 86?

    SvaraRadera