tisdag 18 januari 2011

Boktips



Emma:
*Nananannnannanananna nananana nana nanaanana*
Dagens boktips: Spädbarnets psykologi, Philip Hwang

Grymmisch bra bok om man är lite intresserad av psykologi och sitt spädbarns uppfattning av världen och universum och lite till. Jag har fått lära mig massor om hur Alva fungerar, hur hon kommunicerar, vad hon ser, hör och känner.

Det är kaninen längst till vänster som är favoriten


Hennes leenden till exempel, ska man inte ta för personligt. Ett barn under fem månader ler mot alla, det är först runt halvåret som barnets leenden blir selektiva. Just nu ligger hon och ler och pratar med kaninfiguren i babygymet. Hon blir helnöjd när den rör på sig, och klagar på den när den är stilla. Det är jobbigt att behöva sitta och putta på den för att hon ska vara nöjd.

Det är inte långt till skratt nu, hon har börjat göra läten när hon ler. Dessutom har hon börjat titta på sina händer. Hon blir sådär alldeles härligt vindögd när hon tittar på dem. Och tungspetsen har börjat titta ut i mungipan, ser jättefestligt ut!

Idag ska vi till första föräldragruppen sedan bebisarna kom. Vi får se om det är roligare nu. Hoppas det är fler föräldrar i alla fall... Vi ska träffas på öppna förskolan i Oxhagen. Verkar det bra där får vi nog gå dit fler gånger!


1 kommentar: