tisdag 3 maj 2011

Bevakning, bananer och sömnbesvär


Emma:

Det går ganska bra med maten, Alva är lite skeptisk till köttgrytan hon fått till lunch nu både igår och idag. Hon har även fått banan till mellanmål, det är första gången som hon puttat ut något med tungan och tittat anklagande på mig, men efter några tuggor och lite funderingar går även banan riktigt bra. Till middag/kvällsmat blir det havregröt med persika-/ananas- och päronpuré, vilken även denna Alva slukar.

Det går dock bara till en gräns, sen vill inte Alva äta mer. Ofta hinner hon bara äta ½ liten burk eller 1/3 portion gröt. Ibland vill hon amma direkt efter, det är som om hon inte fattar att hon blir mätt på maten. Fast det kommer väl, idag gick det 5 ½ timme mellan eftermiddags- och kvällsamningen, så vi är en god bit på vägen. Annars har det gått sådär med rutiner och sömn sedan vi kom hem från Karlstad. Ingenting verkar fungera som innan vi åkte.

Dessutom får inte mamman gå mer än fem meter från sitt barn, anser Alva. Punktbevakning kallas det. Mamman tycker det är ganska tröttsamt. Som tur är kommer pappan hem på kvällen, och han duger minst lika bra som mamman. Det är skönt att det är så i alla fall, så man får lite avlastning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar