tisdag 10 januari 2012

Och dagen den kom...

Emma:

Inskolningen gick bra. Alva var dock ovanligt reserverad, både mot pedagogerna och de andra barnen. En flicka gav Alva både pussar och kramar, men Alva sa "nej, nej" och torkade bort pussarna från kinden. Sen stod hon och försökte käka upp barren på plastgranen. Och när mamma stod och pratade med en av pedagogerna tyckte Alva att hon fick för lite uppmärksamhet och körde sin "Italienska-fotbollsspelar-filmning". Den innebär att hon lägger sig på golvet med ena benet upp i luften och försöker iscensätta att hon har ramlat, så någon kan komma och ta upp henne.

Mot slutet lossnade hon lite och vågade ta banan som en av pedagogerna bjöd på, och applåderade lite efter sångerna som vi sjöng i sångstunden. Men hon höll sig i synnerhet i mammas knä och valde att betrakta omgivningen och de andra barnen. Alva var absolut inte yngst, vilket jag trodde hon skulle vara, utan två av barnen var äldre och två var yngre. Däremot är det ju nio ungar till i barngruppen, som alla är äldre.

Vi får se i morgon, om hon tycker det är roligare då! Då följer ju pappa med istället, och då kanske hon vågar lite mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar