onsdag 15 februari 2012

Solstrålen i moln

Emma:

Idag har inte varit en fullt så bra dag för lilla Alva. Hon vaknade på tok för tidigt i morse, kvart över sex, vilket resulterade i en väldigt trött och väldigt ledsen unge. På förskolan hade hon inte alls varit särskilt självgående, det var dock väldigt överraskande att det var pappan som kom och hämtade - vilket möttes av ett leende. Hon körde bara en halvtimmes sömn på dagen, vilket nog var alldeles för lite för en som redan börjat dagen med att sova en timma för lite. Dessutom störtade liten fröken från spishällen ned i golvet, förvisso bara sju centimeter, men det räckte för att hon skulle slå i läppen såpass att blodvite uppstod. Och när mamman föreslog läggning halv sju, lite tidigare än vanligt bemöttes det med gråt och ilska. Fast efter sura miner och utskällningar somnade hon nästan på studs.

Så barnet vi fick hem från förskolan var ett väldigt trött, hungrigt (fast de säger att hon äter bra) och törstigt barn. Det känns tungt. Det var inte alls någon munter stämning på förskolan när jag lämnade i förmiddags, så man undrar om alla hade en dålig dag idag. Förhoppningsvis känns det bättre i morgon, och Alva har väl fått någon timme välbehövlig nattsömn extra.

Tur är det väl att man själv kan gå i skolan och förkovra sig i hinduism. Tänk att religion är så intressant! Så långt ifrån det skolämne som jag själv läste på högstadiet och gymnasiet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar