fredag 1 oktober 2010

Ska jag föda en jättebebis??


Emma:

SF-måttet hade stuckit iväg, så vi blev inbokade på ett tillväxtultraljud på torsdag hos specialistmödravården. Jag blir nojig. Tänk om bebis Mumble växer alldeles för fort därinne! Och vad beror det på? Läste någonstans att bebis kan ha ett njurfel som gör att den tar in för mycket näring och växer för fort. Dessutom blir jag orolig för att jag ska tvingas klämma ut en femkilosbebis... Jisses... Jag var inte så orolig för förlossningen innan, men nu börjar jag få panik. Och det är bara sex veckor kvar!! Är bebis för stor kan jag dessutom bli igångsatt tidigare för att underlätta förlossningsproceduren, så bebis inte hinner växa sig alltför stor...

Känner mig helt oduglig och går igenom i huvudet vad jag kan ha gjort för fel. Eftersom jag knappt äter glass, godis eller chips nu för tiden kan det inte vara det som är fel. Äter jag för mycket? Äter jag fel?

Ett stort SF-mått kan ju naturligtvis bero på att jag har väldigt mycket fostervatten, vilket inte är helt omöjligt för jag har grymt mycket vatten i kroppen i övrigt. Det kan också bero på bukfetma. Tänk att jag, jag som räknat kalorier och tränat som en tok de senaste åren, kan ha för mycket bukfetma!?

Det kommer bli en tuff vecka innan jag vet vad som är fel...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar