måndag 1 november 2010

Nu är vi tre!!

Alva, 5 dagar gammal

Emma:

Nu är hon här, fröken Alva. För er som ännu lyckats missa det föddes vår lilla tjej den 26:e oktober klockan 19.08. Hon vägde då 3905 gram och var 49 centimeter lång. Både Bengt och jag kommer fortsätta bloggen om vår underbara lilla filur som nu äntligen sett världens ljus. Jag vill varna för kommande rosafluff och att vår värld kretsar runt detta vackra barn, så bloggen kommer nog inte handla om så mycket annat...

Vi fick komma hem från BB i fredags, med nöd och näppe, eftersom Alva hade gått ned 405 gram sedan förlossningen, och det är 15 gram mer än de 10% av födslovikten som de "får" gå ner. Vid fem på eftermiddagen släppte de hem oss, varunder vi dyrt och heligt fick lova att vi skulle amma var tredje timma dygnet runt, komplettera med mjölkersättning samt komma in klockan elva dagen efter för vägning. Dagen efter hade hon gått upp 15 gram, vilket barnmorskan inte var nöjd med, så vi var tvungna att fortsätta med att amma var tredje timma ett dygn till och komma in på vägning nästkommande dag igen. Igår var vi alltså inne för denna vägning, Alva hade gått upp till 3570 gram, vilket gjorde barnmorskan nöjd så nu behöver vi inte väga henne förrän nästa vecka, på BVC.

Det har varit tufft, i synnerhet på nätterna, att väcka fröken för att få henne äta var tredje timma. Stundtals fick jag sitta och skaka henne för att få henne suga, stundtals fungerade inte ens det. Nu fick vi friheten att Alva själv får bestämma när på natten det ska vaknas och ätas, och Alva ansåg att var fjärde timma var alldeles lagom - så det har vi kört på nu. På dagarna blir det lite oftare. Igår kändes det som om vi inte gjorde annat än att sitta och amma. Vi håller tummarna för att mjölkproduktionen kommit igång på allvar nu!

Tänkte dela med mig av förlossningsberättelsen så småningom, så att ni som är nyfikna kan få läsa!

3 kommentarer:

  1. Supergrattis till er vackra Alva!!! MYS PÅ I MASSOR NU! Litet paket kommer på posten såsmåningom...tänkte bara föda först! ;)

    SvaraRadera
  2. Tack :D

    Ja, nu är det sannerligen din tur! Förlåt för att jag trängde mig före ;) Men det verkar ju som det är på gång för dig nu!?

    SvaraRadera
  3. Johanna Johansson2 november 2010 kl. 14:07

    Stor grattiskram till de nyblivna föräldrarna och vad härligt att få en glimt av vackra Alva! Har följt er graviditetsresa genom bloggen med spänning! Återigen ett stort grattis! Kram Johanna Johansson

    SvaraRadera