torsdag 1 mars 2012

Vilken trappappappa?

Emma:

Jodå, roligast just nu är trappan i trappuppgången, anser Alva. Man ska gå ner för trappan, sen upp, sen ner igen, och upp, etc etc. Hon håller sig krampaktigt i min hand med sin ena hand och den andra i ledstången. När man har jobbat åtta timmar och kommer hem för att tvätta, då är det faktiskt inte helt lätt att orka gå upp och ner för trapporna. Dessutom höll nog grannen på att få sammanbrott på familjen Millerfelt/Näslund eftersom vi inte bara uppehöll oss i trappuppgången när han kom hem med hund, McDonaldsmat och en datorlåda ojämt fördelade i nävarna, utan även kattskrället smet in när han öppnade porten. Jag såg hur han kämpade för att få bort katten innan han öppnade, men Mattis hade ju bestämt sig för att komma in till oss så då gjorde han det.

Förutom trappor gillar Alva alla sorters vattenlekar, roligast är att hälla upp vatten från pipmuggen till en skål för att sedan dricka ur skålen. Annars gillas brio-taxen, den formligen springer hon med dragandes efter sig genom hela lägenheten så den flyger över trösklarna.

Hon börjar även komma in i en ny språkfas där hon inte längre bara snackar långa, ordlösa haranger utan faktiskt försöker sätta ord på allt hon ser. Hon pekar och försöker härma det man säger och använder hela kroppen och ljud för att man ska förstå henne. Tålamodet är dock fortfarande obefintligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar