onsdag 14 december 2011

Nu börjar jullovet




Emma:

Nä, man har faktiskt inget jullov på universitetet, men nu har Bea och jag varit så ambitiösa och fixat det så bra att vi idag skickade in vår litteraturstudie till handledaren. Det kommer förmodligen bli lite småfix, men förmodligen inte mer än att man behöver lägga ett par timmar, högst, på att göra klart det till examinationen. Oppositionen har vi 11-12 januari och den veckan kommer definitivt gå till att gå igenom arbetet vi ska opponera på. Så nu kör vi tre veckor ledighet med julmys och gos på hög nivå!

Julstädningen är i alla fall i full gång och den långa listan bockas successivt av. Det känns som en evighetslång lista, och Bengt jobbar veckan förutom fredagen fram till jul så han kommer inte hinna hjälpa till så mycket. Men det fixar nog vi, Alva och jag. Alva är självutnämnd städexpert och kommer och snor allt man har för händerna; pappersrullar, svampar och dammvippor, sen drar hon iväg och tappar bort städatteraljerna på okänd ort varpå jag får springa runt i lägenheten och leta efter dem. Ofta ligger de utspridda lite här och var, svampen hamnar på badrumsmattan, dammvippan ligger vid katten (förmodligen har hon och katten lekt med den) och hushållspappret ligger i spridda delar i soffan.

Favoritsysselsättningen, för Alvas del, just nu är att snurra runt här hemma i diverse ytterkläder. Gärna skor på fötterna, min pälskrage runt halsen och någon mössa på huvudet. Hon älskar att vara fin och njuter i fulla drag av att få höra det.

Gårdagen var dock plågsam på alla sätt och vis. Alva inte bara körde gnäll-VM, utan gick verkligen in för att vinna det också. 11,5 timmar av Alvas 10 vakentimmar under dygnet tillbringades i mammans eller pappans famn. Natten var lika hemsk, och jag vet inte om jag fick sova i en hel timma i sträck ens. Men vi tog sovmorgon till halv åtta i morse, och i dag har hon varit en solstråle hela dagen. Hon är som en adventskalender, lillfröken. Man vet aldrig vad man hittar i luckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar