fredag 29 april 2011

Endast mamman är vaken

Det blir ett inlägg från mobilen tio i sju på morgonen så det finns stor risk att inlägget kan bli lite osammanhängande och fyllt av grammatiska fel och stavfel. Alva har sovit från elva igår till sex i morse så jag känner mig helt utvilad efter sju timmars sammanhängande sömn! Vi tillbringade hela gårdagen utomhus i solskenet - jag har aldrig sett hundarna så trötta som de blev igår.

Resan gick över förväntan med endast tre snabba stopp (första stoppet begärde Alva efter ungefär sjuhundra meter). Vi bor i en sån där övernattningslägenhet som bostadsrättsföreningar brukar ha, i detta fall är det ett litet, litet hus med ett stort rum och ett stort kök. Inte fy skam för 200:-/natten. Det är skönt att ha ett eget litet kryp-in när man reser bort, i synnerhet när man kommer med både hundar och barn, så man slipper oroa sig för att störa när Alva vaknar på natten eller att hundarna hårar ner.

Gårdagen spenderades först hos kusin William och kusinen i magen (!) ute på landet. Hundarna fick lalla runt lösa i trädgården och kasta lite pinne. Alva fick massor av pussar och kramar av William och han erbjöd generöst alla sina leksaker. Så söt! Bengt fick även sin dagliga dos av korv och mackaroner, det är ju skönt att han slapp genomgå en semester utan korv och pasta! Kusinen i magen verkade ha det alldeles förträffligt bra därinne i magen, så vi får se om vi ens kommer få träffa den innan vi åker hem...

Eftermiddagen tillbringades vid svärisarnas husvagn i Torsvik. Det var alldeles fantastiskt vackert därute. Hundarna lallade runt lösa och käkade gräs och såg till att grannarna höll sig på sin kant. Vi andra fick grillad entrecote - fantastiskt gott - och njöt av årets första måltid ute i kvällssolen med sjöutsikt. Sen däckade vi allihopa i sängen och det känns som om jag aldrig sovit såhär bra... Sju timmars sammanhängande sömn!! - värt att upprepas.

Nu ska jag testa om Karlstadsvattnet klarar av riktigt kaffe, zoegas, eller om det bara går att göra vettigt kaffe med Löfbergs lila. Sen är jag nog redo för en varm och solig dag med Alvas kusiner Elin och Gustav ute i deras stuga!

Undrar om de andra tänkt vakna snart... ? Kanske ska stöka runt lite så man slipper sitta ensam?

1 kommentar: