fredag 8 april 2011

Jag såg en stare nyss och det var våren som kom...


Emma:

Vi ska inte äta tacos idag, det gör man på fredagar har jag hört - det är mer vanligt än ovanligt om man är en gammal hederlig Svensson. Annars är det en helt vanlig fabulous friday - det är nystädat, fredagsgott inhandlat och ett glas rött kommer inmundigas när så tiden tillåter. Alva visar sig på sitt allra bästa humör - så länge man håller i sig i krokarna. Så fort man hamnar utom synhåll blir hon alldeles förkrossad, och är hon på rätt humör duger inget annat än ögonkontakt. Hon vet vad hon vill, lillfröken, och ser till att det händer.

Nu när våren är här så Alvas vårjacka har åkt fram, den är egentligen för stor men alldeles förträffligt snygg så den används ändå. Det blir ju alldeles fantastiskt varmt i vagnen numera, och vi kommer ha kvar liggdelen så långt det går. Det är ju sittdelen som används mest och därmed kommer slitas mest, och så länge Alva är nöjd med att ligga och sova eller ligga och babbla i vagnen får väl liggdelen vara kvar. Men jag ser fram emot när Alva ska få börja uppleva världen när vi är ute och går!

Att Alva tog nappen den där gången för två veckor sedan verkar ha varit en engångsföreteelse. Däremot verkar hennes snuttis hjälpa henne att komma till ro. När hon ska sova ligger hon och kramar den och suger på råttans öra eller nos. Jag måste komma ihåg att köpa fler snuttisar, så allt inte står och faller på en enda. Funderar på om de måste se exakt likadana ut eller om man kan variera sig lite? Kanske är dumt att chansa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar