tisdag 12 april 2011

Uppdatering


Emma:

Alva tycker vatten är helt okej att dricka ur nappflaska, men inte bröstmjölk.

Tänk vad skönt det skulle vara om man bara kunde ta sin trötta unge och lägga henne i sängen så somnar hon? Men det spelar ingen roll, hur trött Alva än är ska det protesteras, som om det var vårt fel att hon var trött. Ibland hinner hon bara protestera i tio sekunder innan hon somnar. Ibland tar det en timma. Då är det bara att lyfta upp, trösta, och lägga ner igen.

Det är mycket sömnprat nu, men det blir så. Det är en stor del av mitt och Alvas liv just nu, och det är inte lika enkelt som förr när hon kunde somna var som helst, när som helst och hur som helst. Nu helt plötsligt när hon börjat upptäcka omgivningen blir hon så känslig när hon blir trött. Hon vill gosa och vara nära, få trygghet. Samtidigt som hennes sömn blir lidande om hon inte får sova ordentligt i sin säng, sömnen i famnen blir inte lika kvalitativ.

Alva har i alla fall bestämt sig för att börja somna för natten vid 8-tiden på kvällen, och vakna 12 timmar senare med tre matpauser däremellan. Vi får se hur länge det håller i sig.

Idag är det föräldragrupp. Bengt slutar inte förrän vid fem, så Alva och jag får gå dit själva. Det ska pratas om att barnsäkra hemmet, vilket knappast skadar, för det finns säker något vi har missat. Vi har redan barnlås till sopskåpet och till köksmaskinsskåpet, men inte kastrullskåpet. Behöver man det? Alva kan väl få leka med kastrullerna? Hur ska man göra med hundvattenskålarna då? Djuren måste ju ha tillgång till vatten! Och kattlådan?

Alva kryper visserligen inte än, men det kan ju vara skönt att ta lite i taget. Alva rullar inte ens. Är det sent? Måste de börja rulla? Hon vänder sig ju, mycket sällan, från mage till rygg. Hon har gjort tvärtom någon gång. Men det är ju inget hon sysslar med dagligen. Hon är dock väldigt stark i nacken och kan ligga jättelänge på mage innan hon blir trött. Det kommer väl, antar jag. Hon sitter nog själv snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar