fredag 25 november 2011

Nu är det fredag

Emma:

För er som inte infunnit fredagskänslan än, tipsade finaste Bea mig om en länk: http://www.edefredag.nu/. Jepp, vi hinner med annat än att skriva litteraturstudie.

Idag har det hunnits med en hel del. Stian är skurad, locket ligger på brunnen, litteraturstudie har skrivits, köttbullar har rullats och stekts, veckohandling tillsammans med 75% av resterande Kalmar har avklarats... Jag tänkte sätta upp julstjärnorna också, men Bengt påstår att man inte får sätta upp det så här långt innan advent, så jag får väl gott vänta till på söndag. Eller imorgon i alla fall... Det är inte klokt att vi snart går in i december, jag tror man blir lite lurad av att det är oktoberväder ute, vet ni att pelargonerna på balkongen fortfarande lever? De blommar inte så mycket, men de lever!

Alva leker mycket i sitt rum, hon verkar uppskatta att ha ett helt rum fullt med leksaker. Mest leker hon i sitt kök, hon drar på plattan på spisen, lägger i några svampar i grytan och sätter på locket. Hon låtsas dricka vatten ur muggarna, slänger i besticken i diskhon, och öppnar och stänger skåpsluckorna. Annars kör hon runt nallar i dockvagnen, bygger klossar (5 på höjden), försöker klura ut hur duplolegot fungerar, pussar dockan eller läser böcker. Alva älskar böcker. Hon bläddrar i dem, och när boken tar slut lyfter hon upp armarna för att visa att det inte finns något mer.

Annars är en väldigt rolig lek att stå och vinka hejdå, gå iväg några steg och sen komma tillbaka med ett jubelskrik. Eller ringa med telefonen. Eller ringa med fjärrkontrollen, eller annat dylikt som skulle kunna vara en telefon. Att sortera står högt på listan, lägga ur och lägga tillbaka i en evighet. Hon försöker även hitta likheter mellan leksakerna, hämtar nallar som påminner om varandra, eller plockar ut pusselbitar och parar ihop dem med andra djur av samma sort.

Nu ska vi göra hamburgare. Det är gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar