tisdag 5 februari 2013

Ingen återvändo

Emma:

Nu så har vi bestämt oss för namn till vårt tillskott och fyllt i och skrivit under blanketten till Skatteverket. Det blev inte Brynolf som jag hade uppe på förslag. Det är ett trevligt namn, tycker jag, fulsött liksom. Ett sånt där namn Olle kan gå runt och skämmas över. Men eftersom det röstades ner av outgrundliga anledningar fick vi hitta på annat. Det blev fina namn, istället, kanske inte något som går i arv direkt, förutom Olle, som är efter Bengts farfar. Det blev:

Carl Olle Levi
 Fint va?

Namnet Carl betyder "fri man" och är det tredje vanligaste namnet i Sverige. Det är vanligare att det stavas med K än med C. Olle är ett smeknamn på Olof, som betyder ättling eller färdens arv, och blev ett dopnamn under mitten av 1800-talet. Ligger som nummer 18 på namntoppen. Olle finns inte med i den officiella namnsdagskalendern, men har inofficiell namnsdag  den 29/7. Levi är ett hebreiskt namn och betyder "fäst vid" eller "tillgiven". Har nummer 100 på namntoppen och ökar i popularitet.

Och så har han bådas efternamn, precis som Alva, Näslund-Millerfelt. En dag ska vi allihop i familjen ha ett enda efternamn, men det blir när vi har gift oss...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar