torsdag 24 maj 2012

Vernissage







Emma:

Idag har vi varit på vernissage på Alvas förskola. Det var extra roligt för oss eftersom Alva vägrat måla sin takpanna. Pedagogerna hade försökt vid tre olika tillfällen, men Alva ville inte ens hålla i penseln. Alla de andra barnen hade målat så fint och pedagogerna hade satt ihop ett fint collage för varje barn och en beskrivning av hur detta barn gått till väga. Alva, som inte målat sin takpanna fick inte heller något collage. Inte heller fick hennes omålade takpanna pryda väggen tillsammans med de andra barnens MÅLADE takpannor. Gud förbjude!

Det fanns dessutom massor av bilder på barnen från verksamheten. Jag lyckades skönja en halv Alva på ett av fotografierna (gruppfoto), annars lös hon med sin frånvaro där också. Däremot hade alla barnen varsitt handavtryck på ett vimpelspel som de hängt upp, så vi fick i alla fall se en blå Alva-hand.

Alva tycktes dock inte bekommas av frånvaron av sina alster under vernissaget. Hon njöt av att baka sandkakor och åka rutschkana istället. Äta äpple i solskenet. Jag vet att hon tycker om att måla med kritor på vanligt papper här hemma i alla fall, så jag tror inte hon helt saknar konstnärlig ådra. Hon kanske bara får prestationsångest när de gör en så stor grej av det?


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar