söndag 18 augusti 2013

Imorgon börjar höstterminen!







Emma:

Tiden går fort, Bengts första arbetsvecka är avklarad, och på tisdag börjar Alva förskolan igen. Olle och jag ska vara hemma och jag har tänkt att börja läsa lite kurslitteratur som står med i kursplanerna. Det går ju inte att föregå hela kursen men man kan ju aldrig läsa för mycket, som vi svensklärare brukar säga...

Det har varit en jobbig vecka där sömnen strulat för båda barnen. Vi löste lite av problemen med att köpa en nattlampa till Alva, som enligt utsago kan skrämma iväg spöken. Olle har dessutom fått gröt istället för välling ikväll. Vällingen har bara gått att få i honom 30 ml, men gröten gick lite bättre, så nu hoppas vi att han blir nöjd. Utfasningen till fast föda har gått snabbt, Olle tycker om det mesta och äter oftast nästan en halv burk till huvudrätt och nästan 1/3 burk till efterrätt. Gröten som han avskydde till en början går bättre och bättre, vi tjatar varje morgon, och så länge vi inte ger honom banangröt äter han några skedar. Banan är tydligen oätligt, oavsett form, enligt Olle.

Alva strular dock med maten. Hon vill småäta mellan målen och äter ofta dåligt vid huvudmålen. Vi jobbar på att få bort småätandet och erbjuder frukt när hon blir hungrig, men då gäller det att man har det hemma också. Vi får bli bättre på det, fröken inbillar sig ju att hon tycker allt utom banan och äpple smakar surt... Vi får ta en vända till Lindbloms imorgon och köpa hem lite gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar